Köhögés csillapítás gyógygombával

Gyógygombával a köhögés ellen

Létezik egy fantasztikus gyógygomba, ami az immunerősítéstől kezdve a stresszoldáson keresztül a köhögés csillapításán át rengeteg betegségre használható.

A távol-keleti gyógyászatban, elsősorban a kínai, illetve a tibeti gyógyításban már évszázadok óta használják a kínai hernyógombát (Cordyceps sinensis) – sőt, egyes források szerint már ezer éve alkalmazzák. A cordyceps gomba számos pozitív hatással van az emberi szervezetre, többek között köhögés csillapítására lehet használni (mind a száraz köhögés, mind a hurutos köhögés elmulasztására kiváló), de ez a gyógygomba alkalmas a tüdők- és hörgők váladékának a csökkentésére, illetve használják tuberkulózis, vérzékenység, impotencia, időskori gyengeség, vagy éjszakai izzadás megjelenésekor is.

A kínai hernyógomba kedvezően hat az immunrendszer aktivitására, elősegíti a vesekiválasztó folyamatokat, a cordyceps hatása kiterjed továbbá a máj méregtelenítő funkciójának a serkentésére is.

Mérsékli a vércukorszintet, oldja a stresszt, a szorongást, és még a kórosan magas vérzsír-értéket is csökkenti – viszont a „jó” koleszterint (a HDL-koleszterint) 20-30 százalékkal is képes növelni.

A hagyományos kínai orvoslásban olyan nagyszerű növényekkel alkalmazzák kombinálva, mint például a ginzeng, ezzel még jobban ki tudják fejteni a hatásukat.

A cordycepset ráadásul keleten és nyugaton is egyre gyakrabban használják az élsportolók, úgy tűnik, a fogyasztása javíthat a fizikai teljesítőképességen.