shiitake gomba

A világ 2 legfőbb érve a Shiitake gomba mellett

Hogyan lehet a legkönnyebben megállapítani egy gyógygombáról, hogy valóban tudja azt, amit róla mondanak? Több módszer is van. Utána járhatunk, hogy az adott gyógygombával kapcsolatban milyen tudományos kutatások készültek mostanság. Nos, ez elég fáradságos – és egy átlagember nem is érti a sok orvosi szakkifejezéseket.

Mit tehetünk még?

Bízhatunk a népi hagyományokban. Ha sok száz generáció tagjainak segített a Shiitake gomba, akkor biztos nem lehet butaság a használata. Márpedig Kínában, Japánban és több más kelet-ázsiai országban is része a népi gyógyászat tárházának ez a gyógygomba. Ez lenne, hát az első érv? Nem. Ez csak egy kiinduló pont a világ 2 legfőbb érvének megismerése útján. De mielőtt megvizsgálnánk a két fő érvet, nézzük meg magát a Shiitake gombát!

Milyen a Shiitake gomba?

Shiitake gomba természetes körülmények között kizárólag elhalt fatörzseken nő. Barna a kalapja, amelyen bézs színű foltok vannak. A szára lényegesen világosabb mint a kalapja. Mérete igen változó. A kalap nagysága 5 cm-től 12 cm-ig bármi lehet. A gomba beltartalma, az amitől igazán érdekes. Íze izgalmas, hagymaízhez hasonlatos. Már az illata is vonzza az embert. De nem csak ezért tartalmas. 14 %-a aminosav, kevés benne a zsír és található benne tumor kialakulását megelőző és gyulladáscsökkentő anyag is. És még ez sem a világ legfontosabb érve mellette. Nem. Az érvek a piacról jönnek.

Termesztett gomba mennyisége

Az érvek bizony a piacról jönnek, mert normál körülmények között az iránt van nagy kereslet, ami értékes. A Shiitake gomba a második leggyakrabban termesztett gomba a világon. Ez a világ első érve a Shiitake gomba mellett.

A Shiitake gomba ára

A Shiitake gomba ára pedig olyan, amit szinte minden európai és amerikai és távol-keleti középosztálybeli ember megengedhet magának. Még Shiitake gomba kapszula formában is megfizethető.