virágcsokor ajándékba

3 megfontolandó gondolat virágcsokor rendelés előtt

A magyar kertészet virágzó üzletág. Olyan nagy a kínálat gyönyörű virágokból, hogy az ember, aki komoly ajándékot, virágcsokrot, virágboxot szeretne adni, szinte nem is tud választani a kínálatból. Ezzel az írással segítünk neked jól dönteni.

Rózsacsokor, orchideacsokor vagy tulipáncsokor?

Azt kell mondnunk, hogy a saját kérdésünk sem elég cizellált. Rózsa esetében ugyanis rendkívül komoly szempont az ajándékozásnál, hogy milyen színű rózsákból készíttetünk csokrot. A vörös rózsa szerelmeseknek való. A sárga rózsa inkább barátoknak. A fehér rózsa ajándékozásával pedig a másik ártatlanságára utalhatunk.

Az orchidea csokorral a másik műveltségét dicsérjük virágnyelven, míg a tulipán az édesanyák szeretetének elismerésére utal.

Hány szálból álljon a csokor?

Egy 5 szálas rózsacsokor mindenképpen illedelmes és nagyvonalú ajándék kedvesünk születésnapjára. Sokan is adnak így virágot, hiszen tudják, hogy 11 szálnál kisebb számú csokorba páratlan számú virágszálat illik köttetni. Ha az eddigieket mind szépen számba vettük, akkor már csak egy kérdés maradt: a mikor.

A születésnap vagy más ünnepnap előtt vagy után küldjem?

Mindenki tudja, hogy a köszöntés 8 napig érvényes, de azt is, hogy az ember a születésnapján tud a legjobban örülni, ha egyébként várja annak a virágcsokorban kifejezett szeretetét, akitől végül kap egy gyönyörű születésnapra küldött rózsacsokrot. Ezért azt javasolom, hogy küldjük a virágot magán a születésnapon. Névnapra küldött rózsacsokor esetén késhetünk egy-két napot, de mindenképpen kövessük az alapszabályt: úgy tegyünk másnak, ahogy szeretnénk, hogy mások tegyenek nekünk.