Fekete fokhagyma

A fokhagyma egészségmegőrző hatása – zavaró lehelet nélkül

Tudtad, hogy úgy is élvezheted a fokhagyma minden kedvező élettani hatását, hogy nem kell a környezetedben senkinek a rossz leheletedre panaszkodni? Tudod, hogy milyen az a fokhagyma, amely mindezt tudja? Mostantól tudni fogod: ez a fekete fokhagyma.

Mi a fekete fokhagyma?

A fekete fokhagyma alapanyaga az igazi fehér fokhagyma. A fekete fokhagyma egy megérlelt hétköznapi fokhagyma. De ne gondold, hogy készítése olyan egyszerű volna, hogy akár otthon is végrehajtható.

A fekete fokhagyma készítése

A fehér fokhagymát ahhoz, hogy fekete fokhagyma legyen belőle magas hőfokon és magas páratartalom mellett egy hónapig kell érlelni. Ez az érlelés nem csupán tartósítás, hanem egy új, az eredeti fokhagymában jelen nem levő anyag előállításának módszere.

Mi ez az értékes anyag?

Melanoidinnek hívják. Van egy sor hasznos tulajdonsága, de a legkiemelkedőbb ezek közül az, hogy megelőzhető vele a rák. Azt is bebizonyították már róla, hogy erősíti az immunrendszert. És mindehhez járul még a címben megadott jó hír.

A fekete fokhagymától nem változik az ember szájíze

Az eredeti fokhagyma ízéért leginkább az allicin nevű anyag a felelős. Ennek az anyagnak a mennyisége a hőkezelés során jelentősen csökken, így a fekete fokhagymában alig található meg. Na jó! Akkor milyen lesz ez az új íz? Kicsit édes, mely hasonlít a balzsamecetre. Minden estere újabban cukrászok is használják. De, ha te nem szereted az édes ízeket, akkor jó hír neked, hogy a fekete fokhagyma kapszulában is kapható. S hogy mekkora a fekete fokhagyma ára? Ha kapszulában veszed a Vitamedtől, rá fogsz jönni, hogy nem jó a kérdés. A fekete fokhagyma ára ugyanis messze alul marad egy nagy téli influenza kezelésének áránál.