orchidea

Orchidea, a csodanövény

Oka van annak, hogy az orchidea igen közkedvelt virággá vált, számtalan otthon egyik legkiemelkedőbb dísze a virág. Nem lehet vele mellélőni akkor sem, ha ajándékba adjuk: akár virágcsokorba vagy virágboxba illesztve, akár élő virágként lepjük meg vele szeretteinket.

Hiába találkozunk velük gyakran, sokan mégsem tudják, milyen érdekes tulajdonságokkal van megáldva az orchidea. Különlegességét az adja, hogy a világ számos pontján fellelhető, s változatos élőhelyeinek köszönhetően számos formájú és színű virággal találkozhatunk. Olyannyira sokrétű virágról beszélhetünk, hogy a fekete kivételével minden színben megtalálható.

A történelem során különlegességének köszönhetően számos tulajdonsággal felruházták: az ókori görögök a férfiasság, a férfi nemzőképesség jelképeként tekintettek rá, az aztékok pedig úgy tartották, hogy a virág elfogyasztása erővel ruházza fel őket. A viktoriánus korban gyűjtötték és kincsként állították ki a növényt, míg kínában gyógyszerként alkalmazták köhögésre és tüdőbetegségekre. Kevesen tudják, hogy néhány orchidea fajtának termése is van, azonban ezek közül csak egy ehető: ez pedig a sokak által ismert vanília.

A virág napjainkban a kecsesség és elegancia jelképe, ezért kiváló ajándék egy olyan emberek számára, akikre tisztelettel nézünk. Egy üzleti találkozó alkalmával a legjobb választás akár személyesen átadva, akár a találkozó után online virágküldő szolgálattal köszönetként küldve.