Hogyan válasszunk esküvői helyszínt

Hogyan válasszunk esküvői helyszínt?

Nem mindegy, hogy hogyan emlékszünk vissza később az esküvőnkre. Életünk egyik legboldogabb, virágba borult napja vagy végeláthatatlan szervezés? Ahhoz hogy az előbbi választ adhassuk, okosan kell választanunk. Ha esküvőszervezőt nem is fogadunk a nagy nap előmunkálatainak lebonyolításához, mégis lehet egy kapaszkodónk, aminek körültekintő megválasztásával sok terhet letehetünk a vállunkról. Ez az esküvői helyszín.

Vegyük hát sorra, mire kell ügyelnünk az esküvői helyszín választásakor.

Időpont

Tudjátok már, mikor szeretnétek tartani az esküvőtöket? A legjobb helyszíneket nagyon hamar lefoglalják, akár 1-1,5 évet is kell várni rájuk. A szervezés során ezért érdemes a helyszín kiválasztásával kezdeni és ehhez igazítani a többi teendőt.

Anyakönyvvezető

Fontos már az elején megbeszélnetek, hogy csak polgári esküvőt vagy egyházi szertartást is szeretnétek. Utóbbi esetben érdemes egy, a helyszínhez közeli templomot is kinéznek. Arra is van lehetőség, hogy a vacsora helyszínén történjen meg a ceremónia is, arra azonban számítanotok kell, hogy ennek általában külön díja van, amit az anyakönyvvezetőnek kell megfizetnetek. Ha ezt a megoldást választjátok, járjatok utána, van-e a ceremónia megtartására alkalmas, romantikus helyszín.

Vacsora

A legtöbb helyszínen többféle lehetőség közül választhattok az ételt és italt illetően, az azonban bizonyos, hogy szinte mindenhol tudnak nektek tanácsot adni az ügyben. Néhány helyen – például ha étteremre esik a válaszásotok – helyben főznek, ennek hiányában pedig biztos, hogy van kapcsolatuk valamilyen ételszállító céggel. Így ha nincs ételszállítós kapcsolatotok, megkönnyíti a választást a helyszín ajánlata.

Esküvői helyszín dekorálás

Dekoráció

Bizony, a helyszín kinézete az, ami a zene mellett megalapozza a házasságkötés utáni buli hangulatát. Ez az, amire biztosan emlékezni fognak a vendégek. A helyszín kiválasztása ebből a szempontból is nagyon hangsúlyos, egy jól megválasztott dekoratőrrel vagy esküvői dekoráció szolgáltatással pedig hihetetlen dolgokat tudtok kihozni a helyből. A sok virág természetességet, eleganciát sugároz, ha pedig jól választjátok meg a virágok fajtáját (amiben a dekoratőr minden bizonnyal a segítségetekre lesz), igazán a ti stílusotokra szabható a dekoráció.