Meridián diagnosztika

Meridián diagnosztika: a kínai gyógyászat és az űrtechnológia szerelemgyereke

Néha nem is tudjuk, mi az, ami a folyamatos ingerültséget, kimerültséget, rossz kedélyállapotot vagy akár már a betegségek megjelenésének fizikai tüneteit okozzák a szervezetünkben. Erre jó a természetgyógyászatban használatos felderítési módszer, a meridián diagnosztika.

Hogy működik a meridián diagnosztika?

A meridián diagnosztika során nem avatkozunk be a szervezet normális működésébe. A természetgyógyász egy speciális készüléket alkalmaz a testünkben áramló energiák vizsgálatára. Az állapotfelmérés során alkalmazott EMC készüléket a több évszázados múltú kínai orvoslás és a fejlett technológia szerelemgyerekének is nevezhetnénk. A készülék kezdeti formája az űrhajósok ruhájába volt beépítve, hogy figyelje szervezetük állípotát az űrutazás során. Hatékonyan deríti fel a testben azokat az energia elakadásokat, amelyek a későbbiek során a betegségek kialakulásáért felelősek.

Az EMC készülék a testben a energia pályákat, azaz a 12 úgynevezett meridián pályát és az azokon található 365 meridián pontot méri. Ezek alapján állítja fel a mérőműszer az ember meridián térképét, amely percek alatt képes diagnózist adni arról, hogy hol vannak energia elekadások a testben.

Miért fontos az elakadások kezelése?

Azért, mert az energia egyensúly felborulása a későbbiek során szervi elváltozásokhoz vezet. Az okok feltárásával és kezelésével azonban könnyen megelőzhetővé válnak azok a betegségek, amelyek kialakulásának kockázatát a hagyományos nyugati gyógyászat segítségével még nem lehet felismerni.

Néhány példa arról, hogy a meridiánokban mutatkozó elakadások milyen hatással vannak a szervezetre:

  • A vastagbél- és gyomor meridiánban történő elakadások például az emésztési zavarok, reflux, anyagcsere problémák megjelenésének előhírnökei. Olyan pszichikai tulajdonságokra vannak hatással, mint a döntőképesség, lélekjelenlét, nincs cél, düh, harag.
  • A vese meridián feladata: az energia háztartás szabályozása, és a test méregtelenítése. Működésének felborulása felelős az alváproblémák, hajhullás, bőrproblémák, szellemi fáradékonyság, de akár a meddőség kialakulásáért is.
  • A szív meridián elzáródásaiban kereshetőek a szédülés, mell- vállfájás, állandó fáradtság, görcsök, rémálmok, alvászavar, ingerlékenység, éjszakai izzadás okai. Pszichikai síkon felelős: a tudatosságért, a gyorsaságért, a gondolatok tisztaságáért, az emocionális egyensúlyért. Irányítja az érzéseket ezzel nagy hatást gyakorolva az ember pszichéjére.